söndag 15 december 2013

Torsdagens redovisningar

I torsdags redovisade vi, som tidigare nämnt, våra detaljer kring tematrädgårdarna. Thomas Johansson från Kolarviks Sten & Trädgård kom förbi och lyssnade på alla grupperna, och var därmed den första i duon "Thomas & Pelle" som vi fick äran att träffa. Han var till stor hjälp med sina idéer och erfarenheter, inte minst från tidigare års tematrädgårdar. Det tackar vi för!

Robin Hood

Törnrosas trädgård

Trollkarlen från OZ

Marie berättar inlevelsefullt en sammanfattad version av
Trollkarlen från OZ, för de som inte hade full koll på den -
Tack Marie!

Tusen och en natt

Bodil och Thomas lyssnar och kommer med hjälpsamma tips
(och tar ner oss på jorden igen när vi svävat iväg upp i det blå..)Trollskog


tisdag 10 december 2013

Presentation av formspråk

På torsdag den 12 december ska alla grupperna ha formspråket mer eller mindre klart. Vi ska till dess ha konkretiserat våra tankar och idéer med skisser och andra detaljer, och vi ska kunna presentera våra trädgårdar så detaljrikt som möjligt för de andra i klassen.

Detta betyder att vi ändå kommit en bit på väg, om än bara en liten bit! 

Gruppen trollskog filar på sin presentation

tisdag 3 december 2013

Resan har börjat

Det var en gång fem leriga, kalla och ganska övergivna jordytor som låg sida vid sida i Drömparken. En sak hade de gemensamt. De längtade intensivt efter våren och den årliga förvandlingen.

Än så länge är det ett tag kvar, men arbetet med att genomföra detta har redan tagit full fart. Nu känns det som att vi har kommit igång ordentligt. Det riktigt sjuder i klassrummet av idéer som kokar och bubblar i väntan på att förverkligas. Stämningen är god och det småpratas och mumlas. Någon gnolar på en melodi, och innan man vet ordet av är vi fler, som försjunkna i arbete, sitter och trallar på samma strof. Temat är bestämt sedan oktober, men det är först nu idéerna börjar ta form med hjälp av ritningar och miniatyrmodeller. Det är nu det händer, det är nu vi lägger en solid grund för 2014 års tematrädgårdar.

Grupp "Tusen och en natt" kläcker idéer.


Grupp "Romantiska sagor" planerar för fullt

Delar av grupp "Robin Hood" pysslar på hög nivåSmakprov!

Här är årets inspirationsbilder.

Trollkarlen från OZ

Tusen och en natt

Törnrosas trädgård

John Bauers trollskog

Robin Hood