tisdag 27 maj 2014

Vi är så glada..

..över alla fantastiska företag som så långt valt att sponsra oss och årets tematrädgårdar. Våra "önskelistor" vad gäller både växter och annat material, minskar ständigt och nu är det som sagt inte långt kvar till varken byggstarten eller invigningen.

Det råder förstås viss oro i klassen, över det som ännu inte är ordnat, men engagemanget finns där! Snart sätter vi igång och allt blir "på riktigt". Vi har en riktig utmaning att vänta, där alla kunskaper vi hittills fått på utbildningen, kommer sättas på prov.

För att återgå till de som faktiskt gör detta projekt möjligt, det vill säga sponsorerna, vill vi idag tacka Sävne Koi & Trädgård, Ying/Stig Trädgård i Sala, Arkitektkopia i Västerås, Splendor Plant, Horto Green, Lhådös Kakel i Enköping, Zetas, Plåthuset i Enköping, Coop Bygg i Enköping och Enköpings Kommun för växt- och byggmaterial samt pengar.fredag 23 maj 2014

Det börjar dra ihop sig..

Nu är det inte långt kvar till vi börjar bygga! Om bara tio dagar sätter vi igång och det känns hur spännande som helst! 

Vi kan glädjas åt att fler har velat sponsra vårt projekt, vilket är helt fantastiskt. Vi har fått stora mängder växtmaterial av Blomsterlandet i Enköping (Växtriket) och Ombergs Plantskola. Tack  mycket för era fina bidrag!
torsdag 15 maj 2014

Trollskogsäventyr

Vi i trollskogsgruppen var ute på äventyr förra helgen, eller snarare kanske på turné. Vi blev välkomna hem till Bodil i Björklinge för plocka med oss några av hennes lite större, mossiga stenar för att ha i vår trollskog. Det blev dock bara två stycken, då de var så fasansfullt tunga! Bara att få in dem i bakluckan var ett femmannaprojekt. 

Efter gott fika och stenprojekt hos Bodil, åkte vi vidare till Järlåsa, hem till vår kära klasskamrat Cecilia. Väl där blev vi så fint bjudna på lunch och en "skogspromenad". Vi samlade in både lite mindre (men fortfarande mossiga) stenar, stubbar, grenar och annat som hör skogen till.

När vi kände oss nöjda och bilen var så gott som full drog vi oss tillbaka mot Enköping, där vi lastade av allt material hos Åsa. Då hon är den enda i vår grupp som faktiskt bor i Enköping, har hennes tomt fått bli vår förvaringsplats. Snart är det dock dags att börja bygga och skapa våra trädgårdar, vilket också innebär att Åsa får sin trädgård tillbaka!

Insamling av material pågår!tisdag 13 maj 2014

Sponsorer, sponsorer, sponsorer!

Vi kan nästan skymta ett svagt, svagt ljus vid tunnelns slut! Detta tack vare att fler företag gjort oss den äran att sponsra vårt projekt. Tack till Grenwerk Trädgård och Blomster och Robert Bodins Mark och Byggtjänst för snickerihälp, och tack till Uppsala Akademiförvaltning, Ackes Färgcenter, Bolist Mälarträ AB och Rickard Massör - Massageterapi, rehab & hälsa för material och pengar. Tusen tack!!

måndag 12 maj 2014

Invigning den 18 juni!

Vi blev idag varse om ett litet fel här på bloggen, tack vare en tidigare elev i klassen Träd K. Vår nedräkning till höger visade 37 dygn kvar till invigningen, den 19 juni, vilket inte alls stämmer! Invigningen äger rum den 18 juni och inget annat. 

Den 18 juni klockan 14:00 bör man infinna sig vid våra trädgårdar längs Åpromenaden om man inte vill missa detta trevliga evenemang. Vi ber om ursäkt för den vilseledande informationen och hoppas på att få se många av er den 18 juni.

Jättevarmt välkomna!

fredag 9 maj 2014

Sponsorsökandet fortsätter!

Hela sju LIA-veckor har gått och nu är det bara två kvar. Om lite drygt tre veckor drar själva byggandet av trädgårdarna igång, vilket i sig innebär att vi vid det laget bör ha allt växt- och byggmaterial insamlat och klart. Sponsorarbetet har pågått under dessa veckor vi varit ute på LIA (och pågår än idag) och vi är så glada åt alla fina bidrag. Det är ni sponsorer som gör det möjligt för oss att genomföra detta projekt!

Tack Tuna Trädgård, Härnevi Plantskola och Vallby Friluftsmuseum för det växtmaterial vi fått, och tack S:t Eriks för all sten!